La ràpida utilització d’un desfibril·lador públic salva la vida a un home a Manresa.

Rotary Club Manresa Centre Desfibrilador

Un home que havia tingut una aturada cardíaca en ple carrer a Manresa, dijous, va ser atès per un vianant, que va utilitzar un desfibril·lador públic per a les tasques de reanimació. Els equips d’emergència van arribar posteriorment, i l’afectat es recupera favorablement. Manresa disposa d’una xarxa de 30 desfibril·ladors en diversos espais de la ciutat.

Des del 2016, Manresa és una ciutat cardioprotegida i disposa d’una xarxa de 30 desfibril·ladors, dels quals 18 són a la via pública. Aquest dijous, la presència d’aquests aparells al carrer va ser clau per poder reanimar una persona que va tenir una aturada cardíaca en plena via pública.

Els fets van tenir lloc a la plaça Catalunya. Un home es va desplomar a causa d’una aturada cardíaca i va ser ràpidament atès per un noi, que sortosament tenia formació com a infermer. Ell mateix va fer les primeres maniobres de reanimació, i va utilitzar el desfibril·lador que hi ha a la plaça (a prop de la pèrgola), que va ser clau per a la recuperació de l’afectat. Poc després va arribar al lloc dels fets el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que va seguir els protocols. L’afectat va ser traslladar a l’hospital, i posteriorment a Barcelona, on es recupera favorablement.

Es tracta de la primera vegada que un dels desfibril·ladors de Manresa s’utilitza per atendre un vianant en ple carrer. Manresa és una ciutat cardioprotegida i l’Ajuntament manté una campanya informativa sobre els DEA, per tal que el màxim nombre de persones puguin tenir nocions sobre el seu funcionament que, com en aquest cas, poden contribuir a salvar vides.

Font: naciodigital.cat

© 2020 Rotary Club Manresa Centre.
Tots els drets reservats.

Web: Marco+Ibor

sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg
sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg

sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg
sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg

sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg
sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg