Què és un desfibril·lador extern automàtic (DEA)?

Rotary Club Manresa Centre Desfibrilador

La fibril·lació ventricular és la causa més freqüent de mort sobtada als països industrialitzats i solament es pot revertir aquesta urgència amb un desfibril·lador.

Els DEA analitzen el ritme cardíac de la víctima i, tots sols, determinen si és convenient donar-li una descàrrega elèctrica per poder recuperar el ritme normal del cor i permetre que torni a bombar la sang. Mai no fan la descàrrega si no és necessària, és a dir, no hi ha possibilitat d’error.

Qualsevol persona pot utilitzar-los. Només s’ha d’obrir la tapa de l’aparell i anar seguint les instruccions que ens dóna la locució. L’única acció que cal fer és enganxar els pegats, els elèctrodes, tal i com ens indica la màquina.

El desfibril·lador monitoritza la víctima i decideix si és convenient administrar la descàrrega.

Utilitzar un DEA és molt fàcil i qualsevol persona, seguint les instruccions que se li indiquen quan ho activa, pot fer-lo funcionar. El que cal és crear consciència de la importància que pot tenir en moment de fallada cardíaca, i que pot salvar una vida. Es tracta de que la ciutadania ho sàpiga detectar i actuï correctament .

© 2020 Rotary Club Manresa Centre.
Tots els drets reservats.

Web: Marco+Ibor

sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg
sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg

sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg
sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg

sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg
sdfsadgsdfsadgsdfsadgsdfsadg